Το θανάσιμο κουτουπιέ

Posted: Φεβρουαρίου 19, 2011 in Ο γέγονε
  • Για εκατοντάδες χρόνια πιστευόταν ότι οι μεγαλειώδεις πυραμίδες της Αιγύπτου χτίστηκαν από χιλιάδες δούλους σε εξοντωτικές συνθήκες. Οι νεότερες μελέτες δείχνουν ότι η πλειονότητα των εργατών ήταν έμμισθοι τεχνίτες που δούλευαν εκεί όταν δεν ήταν η περίοδος της καλλιέργειας των χωραφιών τους. (Δηλαδή είχαν και ΟΓΑ και ΙΚΑ;)
  • Έχει υπολογιστεί ότι τα τελευταία 3500 χρόνια έχουν υπάρξει μόλις 230 χρόνια ειρήνης στον πολιτισμένο κόσμο. (Πάλι καλά που είναι και πολιτισμένος)
  • Οι άνθρωποι φοράνε γυαλιά εδώ και 700 χρόνια. (Ευτυχώς που δε γεννήθηκα πριν 2000 χρόνια γιατί με 7 βαθμούς μυωπία θα με φωνάζαν Philippus Claudius Aommatus)
  • Εμείς στο Jack Daniel’s Tennessee Whiskey περιμένουμε το χρόνο να περάσει. Έτσι δεν έλεγε η παλιά διαφήμιση; Ε λοιπόν, το 1911, ο ομώνυμος ιδρυτής της εταιρείας μάλλον βιαζόταν. Πήγε νωρίς ένα πρωί στη δουλειά γιατί ήθελε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιό του αλλά δε θυμόταν το συνδυασμό. Οργισμένος, κλώτσησε το χρηματοκιβώτιο, τραυματίζοντας το πόδι του, το οποίο εν συνεχεία ανέπτυξε μια μόλυνση η οποία εν τέλει τον έστειλε στον τάφο. (Ηθικό δίδαγμα; Μην πηγαίνετε νωρίς στη  δουλειά!)

O Jack Daniels σε παλιότερες στιγμές ευτυχίας

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s