Εκεί που οι Real Housewives of Athens θα βλαστημούσαν την ώρα και τη στιγμή…

Posted: Μαρτίου 18, 2011 in Ο γέγονε
Ετικέτες: ,

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ: Ευτυχώς πέρασε…

  • Οι περισσότεροι άνθρωποι παντρεύονταν τον Ιούνιο διότι έκαναν το ετήσιο μπάνιο τους το Μάιο και ακόμα μύριζαν «πολύ καλά» τον Ιούνιο. Ωστόσο, οι νύφες είχαν αρχίσει να μυρίζουν τόσο που κρατούσαν ένα μπουκέτο λουλούδια για να κρύψει την οσμή του σώματος. Εξου και η συνήθεια τους να κρατούν μια ανθοδέσμη, όταν παντρεύονται.
  • Τα σπίτια είχαν στέγες καλυμμένες με παχύ άχυρο χωρίς ξύλο από κάτω. Ήταν η μόνη θέση για τα ζώα για να ζεσταθούν, οπότε όλα τα σκυλιά, γάτες και άλλα μικρά ζώα (ποντίκια, αρουραίοι) ζούσαν στην οροφή. Όταν έβρεχε, γινόταν ολισθηρή και μερικές φορές τα ζώα  γλιστρούσαν και έπεφταν από τη στέγη. Ως εκ τούτου η Αγγλική έκφραση «It’s raining cats and dogs=βρέχει γάτες και σκύλους.»
  • Στην Αγγλία κάποια στιγμή άρχισαν να ξεμένουν από μέρη για να θάψουν τους ανθρώπους. Έτσι, ξέθαβαν τα φέρετρα και έβαζαν τα οστά σε ένα οστεοφυλάκιο για επαναχρησιμοποίηση του τάφου. Όταν άνοιγαν ξανά τα φέρετρα, 1 από τα 25 βρίσκονταν να έχουν σημάδια από νυχιές στο εσωτερικό, και συνειδητοποιούσαν ότι είχαν θάψει ανθρώπους ζωντανούς, βλέπε νεκροφάνεια. Έτσι έδεναν ένα κουδούνι με ένα σχοινί στον καρπό του χεριού του πτώματος, την ώρα που οδηγούσαν το νεκρό μέσα στο φέρετρο. Κάποιος έπρεπε να καθίσει στο νεκροταφείο όλη τη νύχτα για να ακούσει μην τυχόν χτυπούσε το κουδούνι. Έτσι κάποιος θα μπορούσε να «σωθεί από το κουδούνι», ή όπως λένε οι Άγγλοι «saved by the bell=σωσμένοι την τελευταία στιγμή).
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s