ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΥΙΖ

Posted: Απρίλιος 3, 2011 in Uncategorized

1) Ο Δράκουλας (Vlad Dracul), ο ηγεμόνας της Ρουμανίας, αρεσκόταν να δειπνεί ανάμεσα σε πασσάλους όπου ήταν παλουκωμένοι οι εχθροί του.  – Έτσι  έχτιζε την εικόνα του αιμοσταγούς ανελέητου ηγεμόνα που προκαλούσε το φόβο στους εχθρούς του.

2) Η φράση “κάθε κατεργάρης στον πάγκο του” βγαίνει από την εποχή  που οι κατάδικοι τραβούσαν κουπί στις γαλέρες (στα κάτεργα) και κάθονταν ο καθένας στη θέση του.  – Πολλές φορές το ότι οι λέξεις μοιάζουν μεταξύ τους έχει ιστορική βάση και δεν είναι προϊόν τύχης.

3) Οι Βούλγαροι συγγενεύουν με τους Φινλανδούς.  – Είναι και οι δύο Μογγολικοί λαοί (ναι ναι), όπως και οι Ούγγροι. Τα χρώματα και τα μάτια βέβαια άλλαξαν λόγω και του κλίματος στις χώρες οπου κατοικούσαν αλλά και από τις επιμειξίες των λαών.

4) Υπάρχει πυραμίδα στην Αργολίδα που χρονολογείται στο 2720 π.Χ.  – Άλλοι λένε ότι είναι πολύ νεότερη αλλά υπάρχει και δεν είναι η μόνη. Στο χωριό Ελληνικό, κοντά στο Άργος. Να πάτε, υποβλητικό τοπίο και υπέροχη θέα στον Αργολικό κάμπο. Εξάλλου χρησίμευε ως παρατηρητήριο του κάμπου.

5) Οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν πηρούνια. – Πράγματι, εφευρέθηκαν πολύ αργότερα.

6) Όταν εξερράγη ο Βεζούβιος το 79 μ.Χ., η θερμοκρασία της στάχτης που έφτασε στην Πομπηία ήταν 350 βαθμοί Κελσίου.  – Όταν έβγαινε από τον κρατήρα ήταν 750 βαθμοί Κελσίου αλλά καθώς κατέβαινε κρύωσε.

7) Πριν το Μεσαίωνα, μια πόλη που είχε καταληφθεί από ένα εχθρικό στρατό, έπρεπε να πληρώσει συχνά φόρο υποτελείας σε πιπέρι. – Τα μπαχαρικά θεωρούνταν πανάκριβα. Πολλά μέρη του κόσμου ανακαλύφθηκαν στην προσπάθεια των θαλασσοπόρων να φτάσουν νωρίτερα κι από συντομότερους δρόμους στην Ανατολή, την κοιτίδα των μπαχαρικών.

8) Ο Τιτανικός είχε και δίδυμο αδελφάκι, το Βρεττανικό, πλοίο που βυθίστηκε το 1916 στην Τζια.  – Χρησίμευε ως νοσοκομειακό πλοίο και χτύπησε σε νάρκη. Το ναυάγιο βρίσκεται ακόμα στην Κέα.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s