Αμερική και Bin Laden: Το αμφίβολο ματ

Posted: Μαΐου 3, 2011 in HISTORY
Ετικέτες: ,

Από τον Philippus Claudius

O Osama Bin Laden είναι πλέον νεκρός, κάτι που πανηγυρίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες ως ένας άθλος. Η χώρα ζει σε κατάσταση ενθουσιασμού γιατί ο μεγάλος εχθρός της είναι πλέον εκτός σκακιέρας. Βγήκε ματ. Νίκησαν τα λευκά. Τα πολιτισμένα λευκά, τα άσπιλα και αγνά λευκά που υποστηρίζουν τους κατατρεγμένους του κόσμου, που υπερασπίζονται το διεθνές δίκαιο κατατρόπωσαν τα μάυρα…ή έστω τα σκούρα.

Τα κατατρόπωσαν όμως; Αυτό είναι αμφίβολο γιατί το να βγάζεις από τη μέση τον Laden δε σημαίνει ότι η παρτίδα τελείωσε. Εξάλλου, όπως αναφέρει το Al Jazeera, ο Laden είχε πάψει προ πολλού να είναι ο προεξάρχων της Al-Qaeda. Δεν παύει βέβαια να είναι μια ηθική νίκη για το Δυτικό κόσμο αλλά περισσότερο συμβολική γιατί ένα κεφάλι λιγότερο δε σημαίνει πολλά. Κόβεις ένα και πετιούνται άλλα, πιο λυσσασμένα για εκδίκηση και αντίποινα.  Δε θέλω να πω ότι ο Laden ήταν καλός άνθρωπος. Απεναντίας, ήταν απάνθρωπος και οδήγησε με τις πράξεις τους χιλιάδες κόσμο στον τάφο. Ούτε μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι ο κόσμος φτώχυνε χωρίς την παρουσία του. Αυτό που δεν αντέχω όμως είναι οι»καλοί» Αμερικάνοι να πανηγυρίζουν σαν να σκότωσαν το Σατανά τον ίδιο. Νομίζω ότι αν μπορούσαν, θα τον έσερναν μισοπεθαμένο στην Times Square, σε μια σύγχρονη αναπαράσταση των Ρωμαϊκών θριάμβων, για να τον λοιδορήσει και προπηλακίσει ο όχλος και μετά θα τον πετούσαν σε ένα μοντέρνο στάδιο – Κολοσσαίο για να τον κατασπαράξουν τα θηρία υπό τις επευφημίες των θεατών.

Η Αμερικανική κυβέρνηση βρήκε όμως άλλη μια ευκαιρία να κηρύξει έναν ιερό πόλεμο ενάντια στο Ισλάμ κι ενάντια σε όποιους απειλούν τη μονοκρατορία της. Και κάνοντας αυτό, έχασε κι άλλο το δρόμο της προβαίνοντας σε βασανισμούς (βλέπε Guantanamo), σπαταλώντας δισεκατομμύρια δολλάρια στις αποστολές της και στέλνοντας τον ανθό της Αμερικανικής νεολαίας για άλλη μια φορά στο θάνατο. Δεν πειράζει…Αυτά έχουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, παράπλευρες απώλειες και ούτω καθεξής, αρκεί που ο Osama Βin Laden πέθανε. Μακάρι όμως η διεθνής τρομοκρατία να κατέρρεε τόσο εύκολα. Δε θέλω να παίξω το ρόλο της Κασσάνδρας αλλά νομίζω ότι έχουμε εξελίξεις μπροστά μας. Οι οργανώσεις θα συνεχίσουν να προκαλούν και η Αμερική θα συνεχίσει να βυθίζεται στο βούρκο. Δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα το παίζει άμωμος παρθένα αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει φτάσει στο άκρον άωτον του ηθικού ξεπεσμού. Η πολιτισμένη Δύση πρέπει να δείξει στον κόσμο ότι είναι πράγματι πολιτισμένη αλλιώς δεν αξίζει τον τίτλο. Εξάλλου,  δεν κερδίζουν πάντα τα λευκά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s