Άν είναι ο άνθρωπος γκουρμέ…

Posted: Ιουνίου 24, 2011 in Ο γέγονε
Ετικέτες: , , , ,
  • Αηδιαστική λεπτομέρεια της ημέρας: Οι Μογγόλοι δεν καλλιεργούσαν χωράφια, ως νομάδες που ήταν κι ως εκ τούτου έτρωγαν πολύ κρέας. Σκότωναν άγρια ζώα όποτε τα έβρισκαν, τα ξέραιναν στον ήλιο και τα κουβαλούσαν σε σακίδια από δέρμα πάνω στα άλογά τους. Όποτε ήθελαν να φάνε, έπαιρναν ένα κομμάτι ξερό κρέας, το τοποθετούσαν ανάμεσα στη σέλα και την πλάτη του αλόγου, κι όπως κάλπαζαν, αυτό μαλάκωνε από την τριβή, τη θερμότητα και το ζεστό ιδρώτα του αλόγου και το έτρωγαν χωρίς να χρειάζεται να ξεπεζέψουν και να χάσουν χρόνο. (Τρώω υγιεινά, χωρίς λίπη και μαργαρίνη, μόνο με λίγο ιδρώτα)
  • Στην αρχαία Αθήνα, ο νόμος υποχρέωνε τις κοπέλες που δεν είχαν αδελφούς να παντρεύονται με τους θείους τους ώστε η οικογενειακή περιουσία να παραμένει μέσα στο σπίτι.  (I do μπάρμπα!)
  • Ο βασιλιάς των Βουλγάρων Κρούμος έκοψε το κεφάλι του βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Α’, όταν τον συνέλαβε αιχμάλωτο μετά τη νίκη του στη Μάχη της Πλίσκα το 811, το λάξευσε σε κύπελλο, το επαργύρωσε και το χρησιμοποιούσε για να γιορτάζει τους θριάμβους του. (Σε βλέπω στο ποτήρι μου…)

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s